شیخ نعیم قاسم: مجروحان پیجری پیشگامان بصیرت هستند/ سقوط اسرائیل حتمی است دیدار علی لاریجانی با وزیر دفاع سعودی؛ خالد بن سلمان/گفت‌و‌گو پیرامون تحولات منطقه‌ای و تلاش‌ها برای تقویت امنیت و ثبات رایزنی وزیران خارجه آمریکا و فرانسه درباره ایران رئیس سازمان انرژی اتمی: سفر به وین با دستاورد‌های مهم به پایان رسید نتانیاهو: با ترامپ در کاخ سفید دیدار خواهم کرد رویترز: اولین بسته‌های کمک تسلیحاتی آمریکا تحت ریاست ترامپ به اوکراین ارسال می‌شود دبیرکل سازمان ملل: هنوز فرصت برای جلوگیری از فعال‌سازی مکانیزم ماشه وجود دارد جزئیات دیدار لاریجانی با ولیعهد عربستان سعودی سفیر ایران: به موضع ایروان و باکو درباره عدم تغییر مرز‌ها و حضور نیرو‌های خارجی اعتماد داریم آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران اعمال کرد حمله جنگنده‌های اسرائیل به بندر الحدیده یمن اعلام ملاحظات ایران درمورد بیانیه دوحه راجع به تجاوز اسرائیل به قطر عراقچی: کشور‌های اسلامی و منطقه به شکل ملموس تهدید اسرائیل را حس کرده‌اند بیانیه پایانی نشست دوحه: همبستگی مطلق با قطر/هشدار نسبت به پیامد‌های هرگونه تصمیم اسرائیل برای الحاق بخشی از سرزمین‌های اشغالی عراقچی: کشور‌های اسلامی تهدیدات اسرائیل را به‌طور ملموس احساس کردند

پامپئو:قبل برجام هم شرکت‌های آمریکایی مجاز به تجارت با ایران نبودند

وزیر خارجه آمریکا گفته زمانی که کشورش داخل برجام بوده هم شرکت‌هایی آمریکا مجاز به تجارت در داخل ایران نبوده‌اند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۰ - ۲۶ آذر ۱۳۹۹ - 2020 December 16
کد خبر: ۷۰۷۴۵

به گزارش راهبرد معاصر «مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبه‌ای که چهارشنبه منتشر شده از سیاست‌های «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور کشورش علیه ایران دفاع کرده است.

او در مصاحبه‌ای مفصل با روزنامه «واشنگتن‌اگزماینر» گفته که حتی در دوران اجرایی شدن برجام هم شرکت‌هایی آمریکایی مجاز به تجارت در ایران نبوده‌اند و این مسئله را «عجیب» خوانده است.

پامپئو همچنین روشن کرده که بازگشت به چنین توافقی را در شرایطی که فقط به اروپایی‌ها اجازه تجارت با ایران می‌دهد، صلاح نمی‌داند.

او در دفاع از خروج از برجام گفت: «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نسبت به حالتی که سیاست‌های ماقبل ما برقرار می‌ماند خیلی فقیرتر است فکر کنم رئیس‌جمهور ایران گفت که حدود ۷۰ میلیارد دلار فقیرتر است.»

پامپئو در ادامه مدعی شد: «این پول ترور است؛ پول خونریزی است که در دست‌های آنها است. برگردیم و به ایرانی‌ها پاداش بدهیم؟ به آنها تنفس اقتصادی بدهیم؟ به فرانسوی‌ها یا انگلیسی‌ها اجازه دهیم آنجا تجارت کنند؟ به یاد داشته باشید حتی در دوران توافق هسته‌ای، شرکت‌های آمریکایی مجاز نبودند آنجا تجارت کنند. چقدر این عجیب است.

دولت آمریکا بعد از خروج از «برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام تحریم‌ها علیه ایران را از سر گرفته و به سیاست‌هایی تحریک‌آمیز علیه ایران، از جمله ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روی آورده است.

ترامپ  وعده داده بود با خروج از برجام و پیگیری سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری» ایران را به حضور پای میز مذاکره برای رسیدن به «توافقی بهتر» -به زعم او- مجاب خواهد کرد.

در حالی که دوران ۴ ساله ریاست‌جمهوری ترامپ رو به اتمام است او در تحقق این هدف ناکام مانده و ترامپ از سوی گروه‌های مختلف در آمریکا آماج انتقادات قرار گرفته است.

منتقدان ترامپ او را به نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش متهم کرده‌اند.

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار